Veelgestelde vragen over Kundalini Reiki

WAT IS HET VERSCHIL MET "GEWONE" REIKI?

Kundalini Reiki is een aanvulling op Usui Reiki. Kundalini Reiki kun je dus toepassen náást je reguliere reiki-beoefening. Maar kennis van gewone reiki is niet verplicht of vereist!
Voornaamste verschillen zijn: er zijn geen handposities en geen symbolen. De energie voelt ongeveer hetzelfde, maar de kundalini reiki energie werkt vooral in op je chakra's en het kanaal dat door de ruggegraat loopt, van de stuit tot de kruin. Daarbij reinigt het ook de chakra's.
Kundalini reiki stroomt net als gewone reiki alsof het een eigen intelligentie heeft. Zodra je de technieken beheerst en bent ingewijd, kun je de energie laten stromen, net als bij Usui Reiki het geval is.

  

IS HET GOED OM EERST "GEWONE" REIKI TE LEREN?

Het kan, het is ook wel aan te bevelen, maar het hoeft niet. Gewone reiki brengt je ervaring met energiewerk, handoplegging en handposities. Kundalini Reiki kent eigenlijk maar één handpositie, maar met de basiskennis van reiki kun je wel iets beter inspelen op de persoonlijke behoefte en lichamelijke constitutie van zowel jezelf als anderen. Maar nogmaals, iedereen kan Kundalini Reiki leren en ervaren.
Heb je zin om de klassieke Reiki zelf thuis te ontdekken, kijk dan hier voor de online cursus: https://www.onlinereikicursus.nl

 

WAT IS EEN AFSTANDSINWIJDING?

Een inwijding is een overdracht van energie. De Kundalini Reiki inwijding is wat dat betreft vergelijkbaar met de traditionele reiki inwijding, hoewel de techniek wel anders is. Instructies voor het aanvragen en ontvangen van de inwijdingen vind je in het e-book met alle handleidingen en technieken.
De inwijding op afstand doet niet onder voor een "live" inwijding in groepsverband. Sterker nog, veel cursisten ervaren de afstandsinwijding als prettiger en krachtiger omdat ze die in alle rust thuis in hun eigen omgeving kunnen ontvangen, zonder extra drukte en prikkels (en reistijd!) die een cursusdag met zich mee kan brengen.

 

IS KUNDALINI REIKI WEL VEILIG, OF IS HET TE INTENS VOOR MIJ?

Kundalini Reiki brengt je persoonlijke energie en de kundalini-stroom op gang, en dat kan intens zijn. Tegelijkertijd kun je jezelf ondersteunen met reiki en deze nieuwe technieken. Reiki brengt ons eigenlijk nooit meer dan wij aankunnen en zelf toelaten. Maar dat betekent niet dat de inzichten en emoties die vrijkomen, niet enerverend en intens zijn. Ga dus voor jezelf na of jij klaar bent voor deze nieuwe stap op je spirituele pad. Zit je in een intense of heftige levensfase, of heb je psychische problematiek, dan raden we af om deze cursus te volgen.

  

HOE ZIT HET MET BEGELEIDING BIJ DE THUISSTUDIE?

Je kunt je vragen op ieder gewenst moment via e-mail stellen. Je recht op tips en advies verloopt niet na je inschrijving. Net zoals reiki-docenten die een klas of weekend-workshop geven, is de begeleiding door Bas enthousiast, persoonlijk, praktisch en inspirerend.
Bas geeft met alle liefde antwoord op al je vragen over de Reiki en Kundalini Reiki technieken en aanverwante zaken. Hij kan echter geen persoonlijke ondersteuning geven bij jouw spirituele/transformatieve proces of persoonlijke ontwikkeling in de vorm van consulten of coaching. Als je tegen dingen aanloopt bij je beoefening van Kundalini Reiki en de technieken uit het handboek, kun je natuurlijk wel rekenen op praktische tips en trucs!

  

WAAROM EEN E-BOOK EN GEEN ECHT BOEK?

Het e-book heb je na afronding van de betaling via iDEAL of PayPal direct in je mailbox, zodat je ook direct kunt beginnen. Een echt boek is duur om te maken, en mede door de verzendkosten zou de prijs van de cursus in dat geval flink omhoog moeten gaan. We willen de kosten graag zo laag mogelijk houden, om Kundalini Reiki voor iedereen toegankelijk te maken. Veel mensen printen het e-book zelf uit, op die manier ben je met het lezen ervan niet gebonden aan je pc, laptop of tablet.

ChakraSymbols.png

Stel je vraag

Staat je vraag niet bij de "Veelgestelde vragen"? 
Neem gerust contact met me op.
Je kunt je vraag via onderstaand formulier insturen.
Ik doe mijn best om je binnen 48 uur (2 werkdagen) te beantwoorden.