De Kundalini

Kundalini ontwakenHet woord kundalini betekent "de opgerolde kracht". Het verwijst naar een spiraalvormig (opgerold) energiekanaal in het energetische lichaam aan de onderkant van de ruggengraat. De locatie komt overeen met de stuit- of wortelchakra. De kundalini-energie stroomt vanaf dit eerste chakra omhoog naar de kruin. 

Je Kundalini Ontwaken

Kundalini ontwakenHet ontwaken van de kundalini energie kenmerkt zich door een gevoel van verbondenheid en kracht: fysiek, maar ook mentaal en spiritueel. In de yoga-leer brengt kundalini zelf-realisatie en eenwording. Het symboliseert de eenwording van ons ego met het hoger zelf, en het opgaan in de spirituele bron van ons bestaan.

 

Kundalini Reiki

Kundalini en de chakra'sKundalini Reiki is een aanvulling op het traditionele (Usui) reiki systeem, waarin elementen uit diverse oosterse tradities zoals yoga en de chakra-leer worden gecombineerd. Je energie-kanalen worden nog meer geopend en de intensiteit van je behandelingen neemt toe. Tevens brengt Kundalini Reiki je chakra's in balans.

Wie kan Kundalini Reiki leren?

Kundalini yogaIedereen die een reiki cursus heeft gevolgd, ongeacht waar en wanneer, kan de Kundalini Reiki inwijdingen ontvangen. Het is overigens niet verplicht om al reiki te hebben geleerd, maar ervaring met traditionele reiki geeft je wel meer houvast en een goede basis voor het werken met de kundalini energie.

 

Wat kun je met Kundalini Reiki?

Het ontwaken van de kundalini is iets waar men binnen de yoga en andere spirituele tradities bewust naar streeft. Iedereen op het pad van zelfontwikkeling kan een (gedeeltelijk) ontwaken van kundalini ervaren, bewust of onbewust. Blokkades in ons systeem (energetisch, fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal) kunnen de energie en het opstijgen daarvan doen stagneren, wat voor fysiek ongemak en een verstoring van de emotionele balans kan zorgen.
Kundalini Reiki helpt bij het vrijmaken van de energiekanalen, waardoor de kundalini kracht optimaal kan doorstromen, met alle positieve en bevrijdende gevolgen van dien. Zowel de inwijdingen in dit reikisysteem als de behandelingen zorgen voor eenlijnigheid van de chakra's, energetische reiniging en een boost van je persoonlijke energie.

 

Thuisstudie Kundalini Reiki

Leer alle technieken
Ontvang de afstandsinwijdingen
Met digitaal handboek (PDF)
Oefeningen, duidelijke uitleg
Begeleiding door Bas Akkerman

Meer over het boek + inwijdingen


Workshop Kundalini Reiki

Een inspirerende cursusdag
Leer alle technieken van niveau 1 en 2
Ontvang de inwijdingen
Met handboek en certificaat
Niveau 3 verkrijgbaar als vervolgcursus

Meer informatie en data